Bisnesmaailmassa pärjääminen vaatii paljon

Toiset meistä ovat kuin luotuja bisnesmaailmaan. On kuitenkin selvää, että kansainvälistä tai edes kotimaista bisnestä ei voi tehdä, jos sitä kohtaan ei tunne suurta paloa ja intohimoa. Bisnes vaatii pitkäjänteistä työtä ja itsensä kehittämistä. Suurissa yrityksissä ja tärkeissä tehtävissä työskentelevät kouluttavat itseään jatkuvasti monella eri saralla. Jos työntekijän tulee pitää puheita, on syytä käydä esiintyjäkoulutuksessa. Sen lisäksi kansainvälisillä työmarkkinoilla pärjääminen vaatii hyvää kielitaitoa. Ei siis riitä, että hallussa on suomen lisäksi ruotsin kieli ja ehkä englanti. Mitä useampia kieliä osaa, sitä paremmat mahdollisuudet henkilöllä on pärjätä ulkomaan bisnesmaailmassa.

Bisnesmaailmaan suuntaavaan tulee siis huolehtia asianmukaisesta koulutuksesta ja sen lisäksi käydä säännöllisesti kursseilla, jotta työelämän nopeastikin muuttuvat käytännöt pysyvät hallussa. Varsinkin aloilla, joissa käytetään paljon teknisiä laitteita, on syytä kouluttautua säännöllisesti. Teknologia kehittyy nopeaa tahtia ja työssä ei välttämättä pysy mukana, jos laitteiden käyttäminen ei suju.

Vaikuttaako oma asenne työmarkkinoilla pärjäämiseen?

Oma asenne vaikuttaa ratkaisevasti siihen, pärjääkö työmarkkinoilla. Asenteen tulee olla sellainen, että henkilö on valmis tekemään kovasti töitä menestyksen eteen. Juuri koskaan menestys ei tule eteen ilmaiseksi, vaan sitä varten tulee käyttää paljon aikaa ja nähdä rutkasti vaivaa ensin sen eteen, että työntekijä huomataan. Työmarkkinoilla on siis tehtävä itsensä näkyväksi ja erotuttava muista. Tämän voi tehdä oman asenteensa avulla. Jos asenteella näyttää pärjäävänsä kovissakin työtilanteissa, tulee työntekijästä välittömästi luotettava kuva.

Esimerkiksi parhaat nettikasinot palkkaavat työntekijöikseen ihmisiä, joiden paineensietokyky on erinomainen. Nopeasti kehittyvillä aloilla paineensietokykyä tarvitaan. Työtunnit saattavat venyä ja töitä voi joutua hoitamaan vielä kotoa käsin. Sen lisäksi yhteistyökumppanit voivat pitää toimipaikkojaan muissa maissa, jolloin hereillä on oltava heille sopiviin neuvotteluaikoihin.

Bisnesmaailma on sellaisia varten, jotka ovat valmiita tähän kaikkeen. Bisnestä tekevä joutuu yleensä luopumaan muista asioista, kuten vaikkapa ajasta perheen kanssa. Sen vuoksi onkin syytä laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja pohtia, sopiiko bisneselämään hyppääminen itselle. Toki hyvinä puolina siitä löytyy se, että bisneksen avulla voi vaurustua merkittävästi. Näin voi turvata itselleen varhaisen eläkkeen.