Millainen on tuottava bisnes?

Jokainen bisnesideaa päässään pyörittelevä miettii sitä, voisiko juuri kyseinen bisnes olla tuottava. Tuottavuutta voidaan mitata monella eri mittarilla, sillä tuottavuus tarkoittaa eri henkilöille eri asioita. Ei ole siis yhtä ainoaa tuottavuuden mittaria, sillä suuri liikevaihto ei ole kaikkien yritysten ainoa tavoite. Toki suuri liikevaihto takaa sen, että bisnes voi pyöriä jatkossakin ja yrityksellä on varaa maksaa niin palkkoja kuin muitakin juoksevia kuluja. Suuren liikevaihdon lisäksi yrityksellä voi olla halu auttaa maapalloa ja tehdä bisnesta ympäristöystävällisesti. Myös tällainen on tuottavaa bisnestä, sillä silloin bisneksen avulla tehdään jotakin hyvää.

Yritys voi myös lahjoittaa osan voitoistaan hyväntekeväisyyteen. Yhä useammat yritykset ovatkin alkaneet tekemään näin, sillä maailman kriisit toisensa jälkeen ovat avanneet ihmisten silmiä. Vaikka toki yritykset edelleen ajattelevat omaa tulostaan ja haluavat saada suuren liikevaihdon, ei mikään este tekemästä samalla hyväntekeväisyyttä.

Yrityksen tuottavuus tuo verotuloja Suomeen

Mitä parempaa tulosta yritys tekee, sitä enemmän se myös maksaa veroja. Yrityksen tuottavuus on siis tärkeää Suomen talouden kannalta, sillä Suomessa verovaroilla rahoitetaan muun muassa ilmaista koulutusta ja ilmaista terveydenhuoltoa. Menestyvät yritykset pitävät Suomen taloutta pystyssä, joten siitä syystä on tärkeää tukea yrityksiä. Esimerkiksi moni suomalainen netti casino on ilmoittanut halukkuutensa kasvattaa tulostaan ja päästä jopa kasainvälisille markkinoille. Näistä Veikkaus on onnistunut hyvin tuloksensa kasvattamisessa. Se on pystynyt pysymään pinnalla uudistumisen ansiosta. Veikkaus myös rahoittaa muun muassa suomalaisia elokuvia pelituotoillaan, joten Veikkauksen avulla tuetaan suomalaista kulttuuria.

Jos yritys tekee vuosi toisensa jälkeen suunnilleen samanlaista tulosta, sen tulostalo ei kehity oikeaan suuntaan. Tällöin on syytä tehdä jotakin, jotta yrityksen suunta lähtee nousuun. Toisaalta on olemassa myös sellaisia yrityksiä, jotka ovat tyytyväisiä tasaiseen tilanteeseen, eivätkä havittelekaan suurempaa tuottoa. Pitää kuitenkin muistaa, että tuottavuus ja kannattavuus eivät tarkoita samaa asiaa. Vaikka yrityksen tuottavuus ei nousisikaan, se voi silti olla hyvin kannattava yritykselle. Varsinkin yksinyrittäjät tienaavat usein tarpeeksi elättääkseen itsensä ja mahdollisen perheensä. Tällöin yrityksellä ei havitellakaan suurempia tuloja kuin se, mitä itse tarvitsee elääkseen.